Triathlon

 

Vatten, landsväg och löpslingor är vad som behövs för ett lyckat triathlonläger. Som boende hos oss på Mora Parken har du allt precis runt stugknuten eller utanför hotellfönstret och kan utnyttja tiden maximalt! Det är perfekt för dig som lever ett aktivt liv och vill ta med dig idrotten även på semestern, konferensen eller lägret.


Är triathlon din grej ska du absolut inte missa Mora Triathlon, som genomförs med både start och mål på kajen vid Morastrand. Tävlingen riktar sig till både motionärer och elit, och ges i år den 6–7 augusti. Du kan tävla i sprint, stafett och olympisk distans för motionärer. Läs mer på www.moratriathlon.se.

Vatten
Vill du börja dagen med ett pass i bassängen finns Mora Simhall med sex banor endast 200 meter bort. För dig som föredrar öppet vatten rinner även Österdalsälven precis förbi och 800 meter bort har du Siljans strand.

Läs mer om simning runt Mora Parken här.


Landsvägscykling
Runt Mora Parken finns 18 olika cykelvägar att välja mellan och ett populärt cykelstråk är Orsasjön runt, en tur på 4 mil. För en större utmaning väljer du en turen runt Siljan och följer då den markerade Siljansleden som är 16 mil lång och passerar de centrala delarna av Mora.

Läs mer om landsvägscykling runt Mora Parken här.


Löpning
Om du söker ett rejält löppass har du hittat helt rätt. Stigarna i Mora är välkända och mycket omtyckta, här finns omkring 17 mil uppmärkta leder på upp till 33 kilometer. Här finns ju såklart även den kända Vasaloppsarenan, som vintertid befolkas av skidåkare men som vid barmarkssäsong vallfärdas av löpare och cyklister.

Läs mer om löpning runt Mora Parken här.